AF-Erkend

Met een erkend schilder, behanger of glaszetter bent u gegarandeerd beter af, maar wat houd die erkenning nu eigenlijk in? De Koninklijke Vereniging FOSAG heeft de erkenningsregeling opgezet om vakbekwame schilders te onderscheiden van hun niet erkende collega’s. Het is tegenwoordig namelijk erg eenvoudig om een schilders- of glaszetbedrijf te beginnen, er zijn zelfs geen wettelijke scholingseisen waar een schilder/glaszetter aan moet voldoen. Een kwaliteitskeurmerk als de erkenningsregeling daarentegen stelt wel de nodige eisen aan het vakmanschap!

GARANTIE
Indien u een AF-erkend schildersbedrijf opdracht geeft betekent dit voor u de zekerheid dat u met een vakbekwaam bedrijf is zee gaat. Zo krijgen consumenten op binnenschilderwerk 4 jaar en op buitenschilderwerk minstens 2 jaar garantie. Beglazing wordt altijd geplaatst volgens de desbetreffende NEN-normen en/of NPR-richtlijnen.

ALGEMENE VOORWAARDEN
Voor iedere opdracht van een consument gelden de Algemene Consumentenvoorwaarden die zijn overeengekomen met de Consumentenbond en “Vereniging Eigen Huis”. Bij een zakelijke opdrachtgever gelden natuurlijk de zakelijke leveringsvoorwaarden. Zo weet u van tevoren precies wat u geleverd krijgt.

VAKDIPLOMA’S
De eigenaar of bedrijfsleider/beheerder van een erkend bedrijf moet in het bezit zijn van de juiste vakdiploma’s. De erkenningsregeling zorgt er ook voor dat het bedrijf op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kwaliteit, veiligheidsvoorschriften, arbeidsomstandigheden, VCA, ISO-normering etc. Mocht er ondanks alle aandacht van het erkende vakbedrijf een geschil ontstaan, dan kunt u terecht bij de Geschillencommissie Schilders- en glaszetbedrijven. U kunt er in ieder geval op vertrouwen dat zowel zakelijke als particuliere opdrachten bij ns als erkend bedrijf in goede handen zijn!

Gezondheid & Veiligheid

Behalve uitstekende kwaliteit vinden wij ook gezondheid en veiligheid van groot belang. Alle medewerkers van Meesterschilders Friesland zijn VCA gediplomeerd. Dit betekent dat zij allen volledig op de hoogte zijn van alle veiligheidseisen op de werken.

PBM-Koffer

Naast een VCA-diploma beschikt ook iedere medewerker over een PBM-koffer. (Persoonlijke Beschermings Middelen). Hierin zitten bijvoorbeeld de volgende zaken: verschillende soorten beschermende handschoenen, maskers, helm, gehoorbescherming etc.

R.I.E.

We beschikken over een aktuele RIE (Risico Inventarisatie en Evaluatie) en hebben deze enige jaren geleden laten checken door een Arbo-dienst. Graag blijven wij op de hoogte blijven van de allerlaatste veiligheidstips. Hierbij maken wij gebruik van de kennis van o.a. Arbouw en Fosag. Het streven blijft een vermindering van het aantal arbeidsongevallen en daarmee van persoonlijk leed en maatschappelijke lasten.

Milieu

Omdat gevaarlijke afvalstoffen het milieu aanzienlijk kunnen belasten zorgen wij voor een verantwoorde verwerking van afval. Niet alleen gescheiden verwerking maar ook opslag en transport verdient onze aandacht. Kortom: wij vinden dat behalve Meesterschilders Friesland iedereen zich eigenlijk steeds met deze zaak bezig zou moeten houden!

Asbestcertificaat

2 medewerkers van Meesterschilders Friesland B.V. hebben op dinsdag 28 juni 2011. het certificaat “verantwoord onderhoud aan asbesthoudende ondergronden” behaald met 2 cijfers boven de 8 hebben de medewerkers aangetoond voldoende kennis te hebben om asbesthoudende ondergronden te behandelen. Meesterschilders Friesland B.V. is hiermee een van de eerste bedrijven in het noorden in het bezit van dit certificaat.